Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα

Mε πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Τελετή Απονομής των RETAILBUSINESS AWARDS 2017, στην μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας.

Τα βραβεία ξεκίνησαν το 2002 και σήμερα αποτελούν τον πιο σημαντικό και καταξιωμένο θεσμό για το Ελληνικό Λιανεμπόριο και την Βιομηχανία. Απόψε κορυφώνεται η 16η διοργάνωση σε μια απόδειξη τόσο της σημασίας του θεσμού όσο και της δυναμικής του κλάδου και των ικανοτήτων των ανθρώπων του. Άλλωστε, η επιτυχία και η μακροβιότητα των RetailBusiness Awards βασίζεται στην μοναδική και πάγια αρχή τους: να στηρίζουμε και να τιμάμε τις Αξίες και τους Άριστους, όλους εσάς που οδηγείτε τον κλάδο μπροστά.   

«Retail: Iσχυρός πυλώνας ανάπτυξης» είναι το motto μας φέτος και, φυσικά, δεν το επιλέξαμε τυχαία… Οι δικές σας κινήσεις, οι δικές σας επενδύσεις, η δική σας πορεία το έχουν κάνει πραγματικότητα. Εσείς έχετε κατορθώσει το Retail να αποτελεί δυναμικό Πυλώνα Ανάπτυξης για την Ελλάδα..

Είναι τιμή και χαρά μας να συμπορευόμαστε στο πλευρό σας.

Έχουμε ζήσει την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης αλλά και τα τελευταία χρόνια της γενικευμένης ύφεσης, την εποχή των συνεχών επενδύσεων και των δυναμικών πλάνων αλλά και τις μέρες των λουκέτων και των «συμφωνιών εξυγίανσης». Ποτέ, όμως, δεν χάσαμε την πίστη μας στο λιανεμπόριο. Μας το επέτρεψαν οι άνθρωποι του. Μας έδωσαν την συγκεκριμένη δυνατότητα οι επιχειρήσεις του κλάδου. Το Λιανεμπόριο και η Βιομηχανία είχαν, έχουν και θα έχουν λόγους, αιτίες και αφορμές να γιορτάζουν και τα RetailBusiness Awards θα είναι πάντα η καθιερωμένη μεγάλη ετήσια συνάντηση για τους ανθρώπους τους.

Φυσικά, όμως το τοπίο συνεχίζει να αλλάζει. Ο χάρτης εδώ και καιρό σχεδιάζεται εκ νέου και η διαδικασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, όμως, μάλλον μπορούμε να κοιτάζουμε προς το μέλλον με λίγο περισσότερη αισιοδοξία. Συγκρατημένη μεν, αισιοδοξία δε…

Το σημαντικό είναι πως πλέον έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε σημαντικές θετικές τάσεις. Αρκετοί τομείς της αγοράς έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν σε θετικό πρόσημο. Η κατηγορία των σουπερμάρκετ και τα στοιχεία, που έχουμε αυτή την στιγμή για την πορεία της την περασμένη χρόνια αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Βέβαια, είμαστε ακόμη σε φάση εξορθολογισμού και προσαρμογής σε αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αλλαγές..

Το Λιανεμπόριο και η Βιομηχανία «κινούνται» συνεχώς και τα χρόνια που έρχονται θα φέρουν νέες εξελίξεις, που θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον.  Η αγορά ανακαλύπτει τους τρόπους να συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις, τις νέες τάσεις και τις καινούριες τεχνολογίες. Παράλληλα δείχνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς με απόλυτη επιτυχία. Ακριβώς, επειδή, «κινείται»  και εξελίσσεται συνεχώς…

 

 «Motus Semper» είναι, μάλιστα, και το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης και απηχεί εκτός από την φιλοσοφία του κλάδου και την περίοδο ενίσχυσης και ανανέωσης του θεσμού, που έχει ξεκινήσει. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, ήδη από φέτος έχουμε προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές όσον αφορά την Τελετή Απονομής, την παρουσίαση της βραδιάς αλλά και τη διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών.

Φέτος, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπήρξε μια ευρύτατη Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- εκπρόσωποι 18 φορέων της αγοράς, οι τρεις εταιρείες έρευνας που κινούνται στον τομέα του λιανεμπορίου και αναγνωρισμένοι καθηγητές από τον ακαδημαϊκό Χώρο.

Τους ανθρώπους αυτούς θέλω να τους ευχαριστήσω και προσωπικά για την συμμετοχή τους στην -μυστική θα πρέπει να τονίσω- ψηφοφορία.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στις αρχές μας, με την ΚPMG για ακόμη μια χρονιά να λειτουργεί σαν Ελεγκτικός Φορέας, διασφαλίζοντας πλήρως και απόλυτα την αξιοπιστία, την εγκυρότητα και τον αδιάβλητο χαρακτήρα του Θεσμού.

Στην οθόνη μπορείτε να δείτε και ένα πλάνο από την σχετική συνάντηση της Επιτροπής…

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αποκαλυφθούν σταδιακά και κάποιες ακόμη καινοτομίες και αλλαγές που σχεδιάζουμε. Σκοπεύουμε, άλλωστε, να ζητήσουμε και τις σκέψεις και της προτάσεις της αγοράς πάνω στο θέμα. Ο «θεσμός» άλλωστε είναι «ζωντανό» κομμάτι της και πορεύεται σταθερά στο πλευρό της..

Επίσης στο πλαίσιο των σχεδίων μας για το μέλλον, οφείλω να σημειώσω πως το RetailBusiness ξεκινάει και μια νέα προσπάθεια, που θα βαδίζει παράλληλα, θεωρώ, με τα RetailBusiness Awards. Χαρακτηρίζεται, άλλωστε, από τις ίδιες αρχές. Αναφέρομαι στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για το «Προϊόν της Χρονιάς», που έχει αναλάβει για την Ελλάδα η Direction. Πρόκειται για μια διοργάνωση, που επιβραβεύει την καινοτομία, το όραμα και τις προσπάθειες που φέρνουν αποτέλεσμα στον χώρο του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας.  

Τόσο η συνεργασία μας με το «Προϊόν της Χρονιάς» όσο και οι κινήσεις ανανέωσης και ενίσχυσης των RetailBusiness Awards έχουν σαν αφετηρία την πίστη μας στο Λιανεμπόριο και την Βιομηχανία αλλά και γενικότερα στο ελληνικό επιχειρείν.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας και για αυτό στο τέλος του μήνα προχωράμε και στην κυκλοφορία ενός  νέου εκδοτικού εγχειρήματος.

Το BusinessNews Magazine όπως θα έχετε ίσως δει στο υλικό, που υπάρχει πάνω στα τραπέζια σας θα καταπιάνεται με τις εξελίξεις και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα αποστέλλεται στο Top Μanagement των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας.

Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε την γνώμη σας για το πρώτο τεύχος, που έρχεται σε λίγες ημέρες…

Ολοκληρώνοντας θέλω να σημειώσω πως η κατάμεστη αίθουσα απόψε μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά καθώς αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα πως αυτά τα βραβεία τα δίνει  η ίδια η αγορά.

Βλέπω, μάλιστα, ανάμεσα σας πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν βραβεύονται απόψε. Μίλησα πριν λίγο στο φουαγιέ με στελέχη, που είναι εδώ και ας μην κατέκτησαν κάποια διάκριση. Αυτή είναι η δική μας επιβράβευση, το δικό μας μεγάλο βραβείο.

Η παρουσία όλων σας ή μάλλον καλύτερα όλων μας στην Τελετή Απονομής έχει μεγάλη σημασία. Τόσο οι νικητές όσο και οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι και επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και πρέπει να τυγχάνουν της αναγνώρισης των συνοδοιπόρων τους στον ανταγωνιστικό, σίγουρα, στίβο του επιχειρείν, που, όμως, ακόμη χαρακτηρίζεται            από αξίες και ιδανικά.

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ όλους αποψινούς νικητές αλλά και το σύνολο των υποψηφίων. Αποτελούν στο σύνολο τους πρότυπα για το ελληνικό επιχειρείν και αξίζουν κάθε τιμής και αναγνώρισης.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας, που μας στηρίζουν και συνέβαλλαν στην αποψινή 16η διοργάνωση.

Σας ευχαριστώ πολύ και επαναλαμβάνω την δέσμευσή μας να προχωράμε συνεχώς σε νέες προσπάθειες για να συμβαδίζουμε πάντα με τις εξελίξεις…

Μας το επιβάλλει άλλωστε το Λιανεμπόριο, που συνεχώς… «κινείται»…

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email