ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ WIND ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Το Σεπτέμβριο του 2014 η WIND παρουσίασε στους καταναλωτές τα νέα της ψηφιακά καταστήματα, τη μεγαλύτερη επένδυση στην ελληνική λιανική αγορά, συνολικού ύψους 20 εκατ. €. Στα νέα καταστήματα WIND ο λειτουργικός σχεδιασμός και η τεχνολογία συναντούν την υψηλή αισθητική.  Τα νέα ψηφιακά καταστήματα WIND σχεδιάστηκαν με γνώμονα την βέλτιστη αξιοποίηση της πιο πρόσφατης διαθέσιμης τεχνολογίας για την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών μας παράλληλα με την βελτίωση της λειτουργικότητας, την εξοικονόμηση πόρων αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας.

 

Με την χρήση ψηφιακών οθονών αφής οι καταναλωτές ενημερώνονται άμεσα και προσωποποιημένα για την πλήρη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας και λαμβάνουν εφόσον το επιθυμούν προσφορές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με την χρήση των ψηφιακών οθονών αφής  περιορίστηκε  σημαντικά η εκτύπωση και διάθεση φυλλαδίων προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών κατά 75% από το 2014 στο 2015, εξοικονομώντας περίπου 149.560 κιλά χαρτί ετησίως, ή 59.825 πακέτων χαρτιού γραφείου Α4  ή το αντίστοιχο περίπου 2.543 δέντρων ετησίως από την μη-χρήση χαρτιού.

Παράλληλα, τα νέα καταστήματα WIND εισήγαγαν την τεχνολογία LED, αντικαθιστώντας τους παλιούς ενεργοβόρους λαμπτήρες. Στην ίδια λογική αντικαταστάθηκαν όλα τα κλιματιστικά με νέα ενεργειακής κλάσης Α, επιτυγχάνοντας και εκεί εξοικονόμηση της τάξης 39%-52% σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.

 

Επιπλέον, με την χρήση ψηφιακής υπογραφής, έγγραφα που αρχικά διαχειρίζονταν με χρήση έντυπου χαρτιού, δηλαδή, εκτύπωση στο κατάστημα, υπογραφή από τον πελάτη, αποστολή για σάρωση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, πλέον υπογράφονται διακινούνται και αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά, εξοικονομώντας περί τα 12.700 κιλά χαρτιού ετησίως, καθώς και 200.000 ευρώ, σώζοντας έτσι επιπλέον 216 δέντρα ετησίως.

Επιπλέον, μόνο από την αντικατάσταση λαμπτήρων και προβολέων εξοικονομήθηκαν εν δυνάμει στο σύνολο των καταστημάτων που έως σήμερα έχουν ανακαινιστεί 316.000kWh, και 351.000 κιλά CO2e, ή το αντίστοιχο της κατανάλωσης ηλεκτρικού 76 νοικοκυριών για έναν ολόκληρο χρόνο.  Η δε αντικατάσταση των κλιματιστικών με ανώτερη ενεργειακή κλάση απέφερε εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό της τάξης του 39%-52%.

Η υψηλή τεχνολογία και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην περίπτωση των νέων καταστημάτων WIND βαδίζουν παράλληλα και αποτελούν παράδειγμα υπεύθυνης παρουσίας στο ελληνικό λιανικό εμπόριο.

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email