Η ζωή θέλει κέφι, η ζωή θέλει Βερόπουλο!

vropoulosmegaloO Bερόπουλος αποτελεί μία ιστορική Ελληνική εταιρεία με πολύχρονη παρουσία στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Σήμερα, ο Βερόπουλος διαθέτει ένα εύχρηστο και εξελιγμένο e-shop, 12 καταστήματα με βενζινάδικα και μεγάλη γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Παράλληλα, διατηρεί συνεργασία με γνωστούς σεφ για τη δημιουργία υγιεινών προτάσεων διατροφής. Το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αποτελείται πλέον από 233 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 14 καταστήματα σε ΠΓΔΜ και Σερβία.

Το Facebook ως το πιο δημοφιλές Social Medium δημιουργεί awareness μέσω των δεσμών που αναπτύσσονται με τους fans. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν, ως επί το πλείστον, για ψυχαγωγία και επικοινωνία ενώ κερδίζει συνεχώς έδαφος και στην ενημέρωση.

Παραταύτα, μια κρίσιμη μάζα από fans δεν αξιοποιούνταν κατάλληλα ενώ προσφορές προωθούνταν ως status updates χωρίς να συνοδεύονται από τα απαραίτητα e-shop links ώστε να επιφέρουν traffic.

Θέσαμε συνεπώς ως στόχο, μέσω μιας κατάλληλης στρατηγικής, να ενημερώνουμε τους fans για τα πλεονεκτήματα του e-shop και ταυτόχρονα να τους παρέχουμε κίνητρα όπως πχ μοναδικές online προσφορές ώστε να φέρουμε στοχευμένο traffic.

Με επίκληση στο συναίσθημα, υπενθυμίσαμε στους fans όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπούν το brand μας. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από updates που θύμιζαν τις αγνές εποχές καθώς επιθυμούσαμε το υλικό στη σελίδα να είναι shareable, ενισχύοντας το engagement και δημιουργώντας σχέσεις με τους καταναλωτές που ξεπερνούν την στεγνή διάσταση της συναλλαγής.

Έπειτα, με στόχο την αύξηση του awareness, προσελκύσαμε νέους fans μέσω Facebook ads με σωστή στόχευση βασισμένη σε γεωγραφικά κριτήρια, ηλικία, μόρφωση και ενδιαφέροντα. Έτσι αυξήσαμε το traffic του e-shop με διαφημίσεις «click-to-website».

Κατά τον περασμένο Απρίλιο, εκμεταλλευόμενοι την διαφημιστική ενέργεια που έτρεχε στην τηλεόραση, πραγματοποιήσαμε διαγωνισμούς με έπαθλα δωροεπιταγές που συγκέντρωσαν όχι μόνο υψηλό engagement αλλά και θετικά σχόλια των likers για την ίδια την πρωτοβουλία.

Oι fans αυξήθηκαν κατά 11.800 σε ποσοστό 18%, δίνοντας κατά μέσο όρο στα posts απήχηση 10.400. Επιπλέον, το Facebook μετατράπηκε σε έναν έξτρα βοηθό για τους likers οι οποίοι πλέον έχουν άμεση επικοινωνία με τη σελίδα.

Ο Βερόπουλος είναι πια φοΒερόπουλος!

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email