ΜΑΣΟΥΤΗΣ – Social Media Strategy

 

Στα super market Μασούτης η επαφή με τον καταναλωτή είναι το πρώτο μας μέλημα και τα social media αποτελούν για εμάς ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και σύνδεσης με το κοινό μας. Υλοποιώντας ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο social media marketing plan, καταφέραμε να αναδειχθούμε το νούμερο ΕΝΑ facebook account στο χώρο των ελληνικών super markets, με 585.000 fans.

 

 

Επενδύσαμε σε τρεις άξονες:

  1. Content Creation. Ενισχύσαμε την παρουσία μας μέσα από την παραγωγή περιεχομένου που πατούσε πάνω στις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή: α. Mamma Mia, (συμβουλές στη μαμά) β. Ευ Διατροφείν, (διατροφικά tips) γ. Ένας chef στην κουζίνα μας! – Live streaming κάθε Δευτέρα από το κατάστημα Grand Μασούτης Καλαμαριάς με τον Chef Βασίλη Μουρατίδη στο Facebook Live δ. Fits Great (συμβουλές υγείας και ευεξίας) ε. Μικρά Μυστικά (tips για το σπίτι) και άλλες 13 θεματικές ενότητες που αναδείχτηκαν με καθημερινά fb posts (50+ posts το μήνα) και μας έφεραν 120% αύξηση στο Organic Reach της σελίδας μαs. Παράλληλα ανεβάζουμε instagram photos με ανάλογο περιεχόμενο αλλά και instagram stories από τη live εκπομπή του Chef μας.
  2. Awareness. Υλοποιήσαμε personalized καμπάνιες προώθησης του περιεχομένου σε facebook & Instagram (3-5 fb posts το μήνα) με εξειδικευμένες στοχεύσεις που επικοινωνούσαν το σωστό μήνυμα στο σωστό κοινό (πχ. Fits Great σε κοινό με χαρακτηριστικά healthy living/ diet, wellness & nutrition), πετυχαίνοντας αύξηση 65% σε Paid Reach!
  3. Engagement. Πραγματοποιήσαμε καμπάνια διεύρυνσης των fans της σελίδας εκμεταλλευόμενοι:

α. όλες τις δυνατότητες στόχευσης

  • Lookalike Fans
  • Lookalike με κοινά που αλληλεπίδρασαν με τη fan page
  • Remarketing στους website visitors μας
  • Location targeting στις περιοχές που υπάρχουν καταστήματα Μασούτης και στους χρήστες που βρίσκονται κοντά σε κάποιο κατάστημα… και άλλα

β. όλους τους διαθέσιμους τύπους διαφήμισης, image, videos, canvas & carousel και μέσα από διαρκής διαδικασίες testing και optimization, αλλά και συνεχείς αλλαγές δημιουργικού αυξήσαμε την fan-base μας κατά 48%!

 

 

Εφαρμόζοντας μια πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης περιεχομένου που βασίζεται στην κουλτούρα της εταιρείας μας και επικεντρώνεται στον άνθρωπο, στις ανάγκες του και το συμφέρον του καταναλωτή, καταφέραμε να διακριθούμε στην αγορά των super markets και να αναρριχηθούμε από την 3η θέση στην 1η, σε λιγότερο από 1 χρόνο!

 

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email