ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – Μητροπόλεως 72, Αθήνα

 

Το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Μητροπόλεως αποτελεί ένα ιδιαίτερο κατάστημα για την εταιρεία, καθώς, μαζί με το πρόσφατο κατάστημά μας στην περιοχή της Ακρόπολης, είναι τα μοναδικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή, που αποτελεί σημαντικό δείγμα της μεταβατικής περιόδου της αρχιτεκτονικής από τον ύστερο νεοκλασσικισμό προς το μοντέρνο κίνημα. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καταστήματος, που εγκαινιάστηκε προς το τέλος του 2017, είναι ότι απαιτούσε την υλοποίηση μιας πρωτότυπης αρχιτεκτονικής πρότασης διαλόγου των σύγχρονων απαιτήσεων του καταστήματος και της εταιρικής μας ταυτότητας, με την παλαιά και ιδιαίτερη μορφολογία του χώρου. Με σεβασμό στα εξωτερικά και εσωτερικά διατηρητέα και πρόσφατα ανακαινισμένα στοιχεία του κτιρίου, από τις περίτεχνες οροφές με τα βιτρό και τα διακοσμητικά, τα ιδιαίτερα μπρούτζινα κιγκλιδώματα και τα ασπρόμαυρα δάπεδα σκακιέρα του ισογείου, έως το περίοπτο πατάρι και τον περιμετρικό εξώστη με τα σκαλιστά φουρούσια του, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο και ξεχωριστό κατάστημα. Το project ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

 

Η ανακατασκευή του καταστήματος ήταν πλήρης και διήρκησε περίπου 2 μήνες. Ιδιαίτερη πρόκληση ήταν η αναπροσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας και της γενικής ατμόσφαιρας χώρου, ώστε να συναντώνται αρμονικά με τα ιστορικά δεδομένα του κτιρίου. Το εμπορευματικό layout σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη των τμημάτων και την ταυτόχρονη διασφάλιση λειτουργικής ροής κίνησης για τους πελάτες, σε συνδυασμό με την παρουσίαση των προϊόντων σε άνετο και ατμοσφαιρικό χώρο που αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του οικοδομήματος. Κοντά στην είσοδο τοποθετήθηκε το «φρέσκο» στοιχείο. Μέσω της στενής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ των «φρέσκων» τμημάτων, ο πελάτης έχει την αίσθηση ότι εισέρχεται σε μια μικρή λαϊκή αγορά.

 

 

Το μεγάλο ύψος του χώρου εντείνει αυτή την εμπειρία. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν χαμηλότερα σε ύψος στοιχεία εξοπλισμού, που επιτρέπουν στον επισκέπτη την πλήρη ανάγνωση-εποπτεία όλων των χώρων κατά την είσοδό του στο κατάστημα, ενώ ο εξοπλισμός διαφοροποιείται σε τμήματα ειδικού εμπορεύματος όπως η κάβα. Στον γενικό φωτισμό έχουν αξιοποιηθεί εξειδικευμένες λύσεις (μέσα από τα υφιστάμενα βιτρό και με φωτιστικά ιδιαίτερης αισθητικής).

 

Το νέο ΑΒ Βασιλόπουλος στη Μητροπόλεως μετατρέπει την «αγοραστική αποστολή» του πελάτη σε μια μοναδική εμπειρία, όπου χώρος και προϊόντα συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία.

 

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email