«Τα Καλύτερα Έρχονται» – Καμπάνια Ενσωμάτωσης των καταστημάτων Βερόπουλος στην αλυσίδα My market

Το Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία METRO AEBE απέκτησε την αλυσίδα Βερόπουλος επεκτείνοντας το δίκτυό της σε 220 σημεία λιανικής πώλησης My market πανελλαδικά.

Στόχοι:

  • Σωστή και άμεση ενημέρωση του ευρύτερου κοινού (My market – Βερόπουλος) για την ενσωμάτωση της Βερόπουλος στην αλυσίδα My market
  • Ομαλή μετάβαση στο digital περιβάλλον

Βασικό μήνυμα: «Η ελληνική αλυσίδα My market αγκαλιάζει την αλυσίδα Βερόπουλος και δημιουργεί μια μεγάλη ελληνική αλυσίδα super market έχοντας στο επίκεντρο των υπηρεσιών της τον καταναλωτή»

Με βασικό σλόγκαν «Τα καλύτερα έρχονται» δημιουργήθηκε η καμπάνια που εμφανίστηκε σε όλα τα μέσα, through the line. Το μήνυμα ότι «τα My market καλωσορίζουν στην οικογένειά τους τα καταστήματα Βερόπουλος» επικοινωνήθηκε ταυτόχρονα, παντού, στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Τη σκυτάλη πήραν όλα τα digital assets των My market και Βερόπουλος, website, mobile app, email marketing και φυσικά τα social media κανάλια των αλυσίδων.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

YouTube. Δέκα μέρες μετά την έναρξη της καμπάνιας, έτρεξε Masthead campaign κατά την οποία για μια ολόκληρη μέρα το My market είχε κάνει take over στην αρχική σελίδα του YouTube στην Ελλάδα.

Facebook My market: Ενημερωτικά cover photo και promoted post στη σελίδα.

Facebook Βερόπουλος: Ειδικά επεξηγηματικά posts και στη συνέχεια συγχώνευσή της με την σελίδα των My market. Η συγχώνευση έγινε μετά από ένα μήνα, σε συνέχεια ενημερωτικής καμπάνιας.

Αποτελέσματα:

YouTube: Μέσα στη μέρα  προβολής του Masthead, η ενέργεια έφερε το ρεκόρ (κατά την Google) των 6 εκατ. Impressions και 4,5 εκατ. μοναδικών χρηστών!

YouTube mobile: 72.000 κλικ στο βίντεο, 2.000 στη landing page στο site My market και CTR 1,77%!

Facebook: Οι σελίδες  My market και Βερόπουλος, πέτυχαν reach της τάξης των 930.000 και 233.000 αντίστοιχα, υπερκαλύπτοντας τον αριθμό των fans των σελίδων (My market=325.000 και Βερόπουλος=79.000) περίπου τρεις φορές! Το video spot που έτρεξε μόνο στην σελίδα των My market είχε 272.000 views στις 3 μέρες που έπαιξε. Τα συνολικά 2.890 θετικά post reactions στις σελίδες My market και Βερόπουλος ήταν ακόμη μία μεγάλη επιβεβαίωση της καμπάνιας.

https://www.facebook.com/mymarket.gr/

https://www.youtube.com/user/mymarketgr

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email