ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ DIXONS

«Ένα πλυντήριο μπορεί να είναι πλέον μικρό για μια οικογένεια που απέκτησε ακόμα ένα μέλος, μπορεί όμως να είναι μεγάλο για μια οικογένεια που πλένει στο χέρι». Με αυτή τη σκέψη και με σκοπό να δώσει χαρά και να βελτιώσει τη ζωή των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, η Κωτσόβολος ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα, το πρόγραμμα «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι». Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία κινητοποιεί όσους έχουν μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούν, να την προσφέρουν σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, βοηθώντας όλοι μαζί άπορες οικογένειες που στηρίζονται από τις δομές κοινωνικής στήριξης των Δήμων όπου ανήκουν.

Η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δε χρειάζεσαι», έχει στόχο να βοηθήσει οικογένειες και συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα βασικού λειτουργικού οικιακού εξοπλισμού, με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε καλή κατάσταση, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν. Συγκεκριμένα, έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με πέντε μεγάλους Δήμους της Ελλάδας, τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών και Κομοτηνής και Χίου, με δεκάδες δικαιούχους να λαμβάνουν συσκευές κάθε μήνα, ενώ στόχος είναι η πρωτοβουλία να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους Δήμους.

Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τον τεράστιο στόλο φορτηγών της, που πραγματοποιεί 1.000 διανομές και εγκαταστάσεις καθημερινά, και το μεγάλο δίκτυο των 70 καταστημάτων που συμμετέχουν στην ενέργεια, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και πραγματικής προσφοράς.

Η διαδικασία είναι απλή: εφόσον κάποιος έχει μία συσκευή που δεν τη χρειάζεται μπορεί να καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Κωτσόβολος (210 2899999) ή να παραστεί σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή να μπει στο site http://www.kotsovolos.gr/site/second-home και να τη δηλώσει. Φορτηγό της εταιρείας επισκέπτεται το σπίτι του δωρητή για να παραλάβει τη συσκευή. Στη συνέχεια, εξειδικευμένο επιτελείο στο επισκευαστικό κέντρο της εταιρείας που εδρεύει στη Μαγούλα αναλαμβάνει να επισκευάσει και απολυμάνει, απομακρύνοντας όλα τα μικρόβια της συσκευής,  ώστε να αποκτήσει ξανά ζωή σε ένα δεύτερο σπίτι. Συσκευές που μπορούν να συμμετέχουν είναι τα ψυγεία, τα πλυντήρια ρούχων, οι κουζίνες, οι τηλεοράσεις και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βασικές μικροσυσκευές, όπως θερμαντικά και φουρνάκια.

Σε περίπτωση που κάποια από τις συσκευές δεν κριθεί κατάλληλη για δωρεά, η εταιρία αναλαμβάνει με δικά της έξοδα, να προχωρήσει σε διαδικασία ανακύκλωσης. Η Κωτσόβολος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία 8 έτη στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έχοντας ανακυκλώσει πάνω από 748.000 συσκευές συνολικού βάρους μεγαλύτερο από 12.780 τόνους.

Στο επόμενο διάστημα, η Κωτσόβολος έχει σκοπό να επεκτείνει το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» με τη συνεργασία ακόμα περισσότερων Δήμων ανά την Ελλάδα, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερες οικογένειες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email