ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ

567888Ο Γρηγόρης δραστηριοποιείται στον τομέα της γρήγορης καφεστίασης από το 1972. Σήμερα αποτελεί  την μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και μ ικρογευμάτων στην Ελλάδα με περισσότερα από 270 καταστήματα και την 8η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη , με δίκτυο σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Ρουμανία, Μπαχάμες και Γερμανία.

Η  εταιρία διαθέτει  εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στο franchise, καθώς την ανάπτυξη δικτύου από το 1991. Διαθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τους καταναλωτές με πληθώρα επιλογών σε καφέ και φαγητό, οι οποίες εξελίσσονται με την υποστήριξη της ομάδας R&D της εταιρίας και τους εξειδικευμένους συνεργάτες (όπως ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει με στιβαρότητα και ταχύτητα τυχόν αλλαγές στις τάσεις της αγοράς.

Η Γρηγόρης Μικρογεύματα αναπτύσσεται με στρατηγικό σχεδιασμό και ορθολογισμό έχοντας σαν βασικό της στόχο  αφενός να αποφεύγει την αλληλοεπικάλυψη και τις συνθήκες έντονου εσωτερικού ανταγωνισμού και αφετέρου την υποδειγματική εξυπηρέτηση των 200.000 πελατών που προτιμούν καθημερινά τα προϊόντα της.  Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα πέντε τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια δυναμική ανοδική πορεία ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Παράλληλα,  με βάση τις εσωτερικές έρευνες της εταιρίας, ο βαθμός ικανοποίησης των συνεργατών της ξεπερνάει το 90%.  

Βασική αιτία για την ικανοποίηση των franchisee αποτελεί και η διαρκής παροχή τεχνογνωσίας για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και την εκμάθηση σύγχρονων πρακτικών. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρίας  παρέχουν στα καταστήματα συνεχή εκπαίδευση αναφορικά με  τον  τρόπο λειτουργίας τους,  την προμήθεια των πρώτων υλών και την επιμόρφωση του προσωπικού, ενώ τα οργανωμένα τμήματα της εταιρίας παρέχουν υποστήριξη 3600 από την 1η ημέρα σε κάθε βήμα του συνεργάτη. Άλλωστε, η οικογενειακή δομή της εταιρίας επιτρέπει σε κάθε  συνεργάτη να έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη, ακόμα και στον διευθύνοντα σύμβουλο της, ανά πάσα στιγμή τους που τυχόν θα τους χρειαστεί.

Οι απαιτήσεις για να ανοίξει κανείς έναν τυπικό Γρηγόρη, μεγέθους από 50-100 τ.μ. είναι οι παρακάτω:

Το ύψος της επένδυσης ξεκινάει από τα 85.000€ ως αρχικό κεφάλαιο, με επιπλέον entry fees 20.000€ και royalties 5% επί των καθαρών πωλήσεων.

Τέλος, έχουν αναπτυχθεί 3 διαφορετικά concept versions, τα οποία καλύπτουν διαφορετικά segments, ανταποκρινόμενα στις διαφορετικές ανάγκες της αγοράς

– Γρηγόρης highstreet: ο τυπικός Γρηγόρης με την κλασική γκάμα καφέ και φαγητού, με μέσο μέγεθος καταστήματος από 60-100 τ.μ.

– Γρηγόρης Φουρνίσματα: μεγαλύτερα καταστήματα άνω των 100 τ.μ. με διευρυμένη γκάμα που περιλαμβάνει ψωμί και επιλογές από γλυκά ζαχαροπλαστικής και αρτοποιία.

– Γρηγόρης Μικρό: μικρότερα καταστήματα 40-60τ.μ. που αναπτύσσονται κυρίως μέσα σε πρατήρια καυσίμων.

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email