Φτάνουμε στα Άκρα

Στον Γρηγόρη, η έννοια ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι άμεσα συνυφασμένη με την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας στην Ελλάδα, τον υποσιτισμό και τη στέρηση φαγητού λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γρηγόρης έχει αναλάβει επαναλαμβανόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως τη στήριξη  των τοπικών κοινοτήτων, μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Προσυλωμένος στο στόχο του και με βασική επιδίωξη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού, ο Γρηγόρης αγκάλιασε έμπρακτα 11.500 μαθητές, 70 δημοτικών σχολείων της Αττικής, με ένα δεκατιανό γεύμα, γεμάτο αγάπη, καλοσύνη και φροντίδα, προσφέροντάς τους αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ένα καθημερινό σημαντικό γεύμα για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα σχολεία» πραγματοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Ο Γρηγόρης και 6 ακόμα εταιρίες από τους κλάδους τροφίμων και ποτών συνεργάστηκαν άψογα, με εθελοντές συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με δασκάλους από 70 σχολεία της Αττικής και 49 καταστήματα Γρηγόρης, όπου παρείχαν δεκατιανό γεύμα σε 11.500 μαθητές δημοτικού καθημερινά για 8 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης προσέφερε καθημερινά στα παιδιά μια ποιοτική επιλογή για δεκατιανό στο σχολείο τους. Φρεσκοψημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, σταφιδόψωμο και  φυσικός χυμός πορτοκάλι, συνέθεσαν τις 1.200.000 μερίδες δεκατιανού που μοιράστηκαν με φροντίδα,  αγάπη και με πολύ διακριτικό τρόπο από όλους τους εμπλεκόμενους προς τα παιδιά.

Το «Δεκατιανό στα σχολεία» έδωσε στο Γρηγόρη τη δυνατότητα να σταθεί στο πλευρό χιλιάδων μικρών πολιτών και να τους προσφέρει ένα από τα πιο σημαντικά ημερήσια γεύματα. Η εταιρεία κατάφερε εκτός από την προσφορά του δεκατιανού γεύματος, να μεταδώσει στα παιδιά το μήνυμα της αξίας της προσφοράς και της εθελοντικής διάθεσης. Το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης που μεταδόθηκε από όλη την ενέργεια στάθηκε ικανό να εμπνεύσει τόσο τα παιδιά όσο και τις εταιρείες καθώς και τους γονείς και τους καθηγήτες για τη δύναμη της προσφοράς.

 

 

«Δεκατιανό στα σχολεία»

Νοέμβριος 2015- Ιούνιος 2016

49 καταστήματα Γρηγόρης και 6 εταιρείες από τον κλάδο της εστίασης

1.200.000 μερίδες δεκατιανού γεύματος

11.500 μαθητές 70 δημοτικών σχολείων της Αττικής

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email