Η νέα εποχή ΕΛΤΑ είναι εδώ!

elta_01Tα ΕΛΤΑ βρίσκονται «187 χρόνια πάντα δίπλα σας» και ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της τεχνολογικής ανάπτυξης, «Η νέα εποχή ΕΛΤΑ είναι εδώ»!

Το Facebook συνιστά το πιο δημοφιλές Social Medium που δημιουργεί awareness, αναπτύσσοντας δεσμούς με τους fans.

Η σελίδα όμως που δημιουργήθηκε το 2010 δεν είχε συγκεκριμένη στρατηγική. Αριθμούσε 1.626 fans ενώ υπήρχαν place pages δημιουργημένες από check-ins χρηστών με ελάχιστα likes.

Αρχικός στόχος μας λοιπόν ήταν η αύξηση του αριθμού των fans και της διάδρασής τους με την σελίδα, η εξάπλωση (virality) των updates, η εδραίωση της σελίδας ως ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους fans.

Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας στη συνέχεια, ήταν το κατάλληλο περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες, με παράλληλη συνέπεια στις αναρτήσεις. Δεδομένου ότι το Facebook αποτελεί ένα ψυχαγωγικό μέσο, οι αναρτήσεις δεν αφορούσαν μόνο εταιρικά νέα αλλά και επίκαιρο, διασκεδαστικό ή personalized περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, τα updates ξεκίνησαν να γίνονται καθημερινά και σε ώρες που οι χρήστες παρουσιάζουν κινητικότητα. Επιπλέον η cover photo ξεκίνησε να αλλάζει, συμβαδίζοντας με τις εκάστοτε περιστάσεις.

Παράλληλα, χρησιμοποιήσαμε τα διαφημιστικά εργαλεία του Facebook και απευθυνθήκαμε σε στοχευμένα (βάσει ενδιαφερόντων) κοινά προκειμένου να προσελκύσουμε νέους fans.

Στο διάστημα Φεβρουαρίου- Οκτωβρίου οι fans αυξήθηκαν κατά 3,069 (204% αύξηση), με διενέργεια διαγωνισμών/ αναρτήσεων και μέσο όρο απήχησης τους 14.000. Ειδικά τον Σεπτέμβριο ήρθαν στην σελίδα 734 νέα οργανικά likes χωρίς την υποστήριξη διαφήμισης.

Ενδεικτικά παραθέτουμε στοιχεία από τον τελευταίο διαγωνισμό που διενεργήθηκε μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου με την ονομασία «Ιπτάμενο Ποδήλατο». Ο διαγωνισμός έγινε αποκλειστικά μέσω comments, like και share και δεν υποστηρίχθηκε οικονομικά. Η συνολική απήχηση έφτασε τους 16.158 χρήστες (921 likes , 735 shares και 589 σχόλια), με engagement rate στο 28%. Επιπλέον τα likes της σελίδας αυξήθηκαν από τα 2.403 στα 3.013.

Εκτός από τους αριθμούς, άλλαξε και το ύφος της σελίδας αποκτώντας αμεσότητα με τους χρήστες τους τελευταίους 8 μήνες.

Και όλα αυτά είναι για μας μόνο η αρχή!

Τα 3 πιο επιτυχημένα posts τους τελευταίους μήνες:

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email