ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε τον κόσμο

 

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και σεβόμαστε εμπράκτως την κρητική βιοποικιλότητα. Σαν επιχείρηση προσπαθούμε εντατικά να μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον και παράλληλα δημιουργούμε υποδομές που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση απορριμμάτων. Αλλά ταυτόχρονα, είμαστε πρωτοπόροι και σε καινοτόμα προγράμματα ανακύκλωσης που ενισχύουν την κυκλική οικονομία και τη μέθοδο «Διαλογής στην πηγή».

 

 

Είμαστε χαρούμενοι που το 2017 ολοκληρώσαμε με πολύ θετικά αποτελέσματα το 1ο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης της εταιρείας μας, που εφαρμόστηκε για ένα εξάμηνο στο σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ΜΑΧ της Ν. Αλικαρνασσού. Το πρώτο στην Κρήτη ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης φυτικών υπολειμμάτων σε σούπερ μάρκετ περιλάμβανε δύο στεγανούς κομποστοποιητές, χωρίς οσμές και διαρροές, όπου κατέληγαν όλα τα υπολείμματα του μανάβικου του καταστήματος. Με τη συνεργασία του καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Θρασύβουλου Μανιού, και την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών κομποστοποίησης, μπορέσαμε να πετύχουμε:

  • Το μηδενισμό του όγκου των απορριμμάτων από το μανάβικο του συγκεκριμένου καταστήματος που κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων.
  • Την παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας.
  • Τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
  • Τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Το αρίστης ποιότητας κομπόστ που προέκυψε από το πρόγραμμα, θα χρησιμοποιηθεί στην υλοποίηση ενός κύκλου αστικών δενδροφυτεύσεων που εντάσσονται στο «Πράσινο Πρόγραμμα» της εταιρείας και οι οποίες θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

 

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email