COFFEE ISLAND

Logo-Coffee-Island-(2)Η Coffee Island ξεκινώντας το 1999 ως ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο στο κέντρο της Πάτρας έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο franchise στην Ελλάδα, και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το 2010, τα καταστήματα του δικτύου ανακαινίστηκαν πλήρως εντάσσοντας υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου και espresso bar.

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 142 καταστήματα στην Αθήνα, τα 18 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα 85 σε επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο, η Coffee Island βρίσκεται από το 2009 με 36 καταστήματα διαμορφώνοντας κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Η Coffee Island βρίσκεται επίσης στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας αλλά και στα Τίρανα της Αλβανίας. Το μεγάλο στοίχημα της αλυσίδας, είναι η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Το 2014 η Coffee Island μετρούσε 227 καταστήματα συνολικά ενώ αναμένεται να καλωσορίσει το 2016 μετρώντας 300 καταστήματα συνολικά.

Από το 2006 η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής για μεταποίηση καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό, τεχνογνωσία και πρώτη ύλη. Έρχεται σε άμεση επαφή με φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται ώστε οι καφέδες της να αξιολογούνται γευστικά με απόλυτη αξιοπιστία κατά την κλίμακα του SCAA (Specialty Coffee Association of America) προσφέροντας ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ και προμηθεύοντας τα καταστήματα με μεγάλη ποικιλία καφέδων. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζει την ποιότητά της.

Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάζονται και οι αποθήκες επεκτείνονται. Η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων Coffee Island βασίζεται επίσης στη δομημένη εσωτερική οργάνωση. Οι δύο μονάδες παραγωγής είναι πιστοποιημένες κατά το διεθνές πρότυπο ISO 22000 και μεθόδους Ολικής Ποιότητας παραγωγικής διαδικασίας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email