Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο!

H παρουσία της εταιρίας στα Social media, έχει ξεκινήσει ήδη από το 2012 με τη δημιουργία της fan page της στο Facebook. Πέρα από τις αμιγώς εμπορικές αναρτήσεις (προβολές ολιγοήμερων προσφορών, προσφορών φυλλαδίου κ.λπ.) γίνεται η προβολή και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με:

  • Την τοπική κυρίως επικαιρότητα και τα δρώμενα του νησιού.
  • Την ανάδειξη και το κάλεσμα σε συμμετοχή δράσεων φιλανθρωπικού, φιλοζωικού, περιβαλλοντολογικού/οικολογικού και αθλητικού περιεχομένου.
  • Την παρουσίαση της διαδρομής της εταιρίας μέσα στο χρόνο (ιστορικές αναφορές, ρετρό εικόνες και ιστορίες)
  • Την προβολή ντόπιων παραγωγών/προμηθευτών των s/m Χαλκιαδάκης αφού η εταιρία προσφέρει πάντα άφθονο χώρο στα τμήματα, τα ράφια και τα ψυγεία της στα κρητικά προϊόντα.
  • Την ανάδειξη της ομορφιάς της Κρήτης καθώς και προτάσεις για μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις.
  • Την κοινωνική αφύπνιση μεσώ της ανάδειξης Ιστορικών Επετείων, Παγκόσμιων Ημερών κ.λπ.
  • Την παρουσίαση των ανθρώπων που στελεχώνουν τα s/m Χαλκιαδάκης καθώς και “στιγμιότυπα” από την καθημερινή ζωή της εταιρίας

Φέτος επιδιώκουμε η επικοινωνία με τους πελάτες μας να είναι πιο προσωποποιημένη, και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναρτήσαμε ένα διαγωνισμό με “έπαθλα” κάποια σχολικά αξεσουάρ. Στο διαγωνισμό αυτό δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση για τα δώρα, είχαν όσοι αναρτούσαν σε σχόλιο μία σχολική τους φωτογραφία, κάνοντας μάλιστα mention όποιο παλαιό συμμαθητή τους ήθελαν! Ο μηχανισμός αυτός προέτρεψε τους συμμετέχοντες να σκαλίσουν τα παλιά τους συρτάρια για να βρουν παλιές φωτογραφίες και, κατ’ επέκταση, να “ξοδέψουν” περισσότερο χρόνο για αν ανταποκριθούν στο διαγωνισμό των αγαπημένων τους super market και, μάλιστα, με τον πιο “γλυκό” και νοσταλγικό τρόπο!

Η επιτυχία του promotion ήταν απόλυτη: 950 likes, 380 σχόλια, 300 shares, 63 παλιές φωτογραφίες αλλά το πιο σημαντικό εκατοντάδες tag παλιών συμμαθητών και προσωπικές ιστορίες με διαλόγους, απαντήσεις, αναπολήσεις στα σχόλια κ.λπ. Έτσι, σε ένα διαγωνισμό με δώρα μικρής σχετικά αξίας, που “έτρεξε” όμως βασιζόμενος σε μία ιδιαίτερη ιδέα, καρπωθήκαμε τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη τόσο με ποσοτικά όσο και με ποιοτικά κριτήρια!

 

 

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email