ΑΒ Βασιλόπουλος – Δράσεις για την Αντιμετώπιση του Human Trafficking

H εμπορία ανθρώπων, αποτελεί μία σύγχρονη μορφή δουλείας που συναντάται σε παγκόσμιο επίπεδο και μας αφορά όλους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, πιστή στη δέσμευσή της να σκύβει πάνω στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, στέκεται σύμμαχος στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Το φαινόμενο, πηγάζει από την ευάλωτη θέση των θυμάτων λόγω φτώχειας, περιθωριοποίησης, οικονομικού αποκλεισμού, ενόπλων συρράξεων, κλπ. Συνήθως τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων είναι, επίσης, θύματα κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων, ανήκουν σε εθνικές μειονότητες ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως συμβαίνει με τις γυναίκες και τα παιδιά, των οποίων παραβιάζονται τα δικαιώματα.

Για όλους εμάς στην ΑΒ αποτελεί ζήτημα ευθύνης, αλλά και μια ισχυρή πρόκληση η συμμετοχή σε οργανωμένα προγράμματα που έχουν στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Έτσι, η ΑΒ και ο όμιλος Ahold – Delhaize στηρίζουν με σθένος την καμπάνια ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σε θέματα «Εμπορίας Ανθρώπων».

Η καμπάνια χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την ΜΚΟ Samilia, ενός φορέα που συνεργάζεται πανευρωπαϊκά με ιδρύματα και εταιρίες του ιδιωτικού τομέα καθώς και τον οργανισμό NOT FOR SALE, που δραστηριοποιείται παγκόσμια ενάντια στην ανθρώπινη εμπορία.

Στην Ελλάδα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21. Η Α21, μάχεται κατά της εμπορίας ανθρώπων και της αδικίας.

Επιπρόσθετοι μηχανισμοί στήριξης που έχουμε αναπτύξει, εκτός από τη συμμετοχή μας στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ευαισθητοποίησης, αφορούν στην πρόσληψη και εκπαίδευση ατόμων που κατάφεραν να ξεφύγουν από το καθεστώς σύγχρονης δουλείας και έχουν ανάγκη την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Επιπλέον, φροντίζουμε να εφαρμόζουμε υπεύθυνες πολιτικές αγοράς δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εφοδιαστική μας αλυσίδα. Έτσι, για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ΑΒ, στόχος μας είναι η συνεργασία μόνο με προμηθευτές οι οποίοι παρέχουν δίκαιες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αποδέχονται ελέγχους κοινωνικής συμμόρφωσης βάσει διεθνών προτύπων.

Επιπλέον, στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τους πελάτες μας ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια σε αυτή τη σύγχρονη μορφή ανθρώπινης καταπίεσης και καταπάτησης δικαιωμάτων.

Direction Business Network
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 77.12.400
Fax: 210 77.85.097
E-mail: info@direction.gr
Στείλτε μας email